Bygg en egen pool

Ett alternativ till de färdiga poolpaketen i termoplast eller stål är att mura upp sin egen pool. Bygg den i skalblock som ger en helt slät yta och forma pooltrappan i den bredd och längd som du önskar.


Läs mer

Bygg en hästbox

Att mura upp boxar är både vackert och hållbart. Mura boxarna i cementblock eller skalblock för den bästa hållbarheten. Tänk på att armera väl mellan lagren så att boxväggarna blir extra sparktåliga.


Läs mer

Bygg en vacker mur

Murar du med cementblock blir muren billig och mycket hållbarare än om du använder porösare material såsom leca. Cementblocken gör att murväggen blir jämn och kräver inget, eller om man önskar ett tunt, lager av puts.

Läs mer

Inspiration - bygga med cemenblock, skalblock och plint

    Att bygga olika saker med cementblock och skalblock har många fördelar. De står stadigt och tar ingen större skada av väder och vind på många år. Blocken är förhållandevis billiga att bygga med i jämförelse med andra material och ger samtidigt otroligt starka och tåliga konstruktioner. En annan fördel är att man har oändliga möjligheter att själv anpassa mått, design och storlekar på det man ska bygga. För den som är händig är det inte särskilt svårt att bygga t ex en utegrill, trädgårdsmur eller trappa.

    I tabellen till höger finner du fler förslag till inspiration...

 

Fler förslag/idéer