Bygg en egen pool

Ett alternativ till de färdiga poolpaketen i termoplast eller stål är att mura upp sin egen pool. Bygg den i skalblock som ger en helt slät yta och forma pooltrappan i den bredd och längd som du önskar.


Läs mer

Bygg en hästbox

Att mura upp boxar är både vackert och hållbart. Mura boxarna i cementblock eller skalblock för den bästa hållbarheten. Tänk på att armera väl mellan lagren så att boxväggarna blir extra sparktåliga.


Läs mer

Bygg en vacker mur

Murar du med cementblock blir muren billig och mycket hållbarare än om du använder porösare material såsom leca. Cementblocken gör att murväggen blir jämn och kräver inget, eller om man önskar ett tunt, lager av puts.

Läs mer

Bygg en grill i trädgården av cementblock

  • Egen utegrill byggd av cementblock. Att bygga en fast utegrill i trädgården av cementblock har flera fördelar. Det är dessutom inte särskilt svårt och kostar inte så mycket. Den står stadigt och tar ingen större skada av väder och vind på många år. En annan fördel är att man själv kan anpassa arbetshöjder, hyllplan, förvaringsutrymme och större eller mindre grillyta. Man slipper heta plåtytor från en traditionell plåtgrill vilket kan vara ett riskmoment när mindre barn är med och grillar. En utegrill blir enklare att hålla ren och man slipper korrosionsskador som det ganska snabbt blir på en vanlig grill.
  • Marksten lagda i vacker trädgårdsgång
  • Så här fin kan en utegrill bli av cementblock (även kallade hålblock)! En grill murad av cementblock får en tålig yta och blir även mycket stark! Dessutom är cementblock ett av marknadens mest kostnadseffektiva material!
  • Bildern föreställer cementblock även kallade hålblock som tillverkats av Ottossosons Cementgjuteri i Harlösa
  • Cementblock tillverkade av Ottossons Cementvarufabrik.

Fler förslag/idéer