Om oss

Om Ottossons Cementvaror AB - Ditt lokala val för byggmaterial

På Ottossons Cementvaror AB i Harlösa specialiserar vi oss på tillverkning av plintar, betongblock och skalblock. Vår anläggning omfattar två fabriker som tillsammans täcker 750 kvadratmeter, där vi tillverkar robusta byggmaterial för både kommersiella och privata projekt.

Vi är en lokal aktör med ett brett sortiment, och vi betjänar kunder främst i Skåne, Blekinge och Halland. Som ett familjeägt företag, lägger vi stor vikt vid personlig service och strävar efter att erbjuda våra kunder praktiska lösningar direkt från vår fabrik.

Vår historia

År 1960 startades företaget Bröderna Ottossons Cementvarufabrik AB av Olle och Stig-Ove Ottosson.

1972 tog Olle Ottosson över verksamheten, och drev det vidare fram till 2000. Under tiden tillkom såväl en ny fabrik såsom kontor och många maskiner.

Idag är det sonen Joakim som driver företaget som numera heter Ottossons Cementvaror AB.

Olle minns hur det var på 60-talet när han och brodern köpte gjuteriet.

-Från början gjorde vi allt för hand, blandade cement, hällde i formar och lyfte de nygjutna blocken från gjutplatsen till torken. Efter det staplade vi blocken för hand på pall för att sedan kunna köra ut dem, minns Olle som även har varit med och designat många maskiner genom åren.

Idag har produktionskapaciteten stigit avsevärt och allting är numera automatiserat och datastyrt.

Joakim

- Den framtidsvision och målbild vi har, är att bevara fabriken i den storlek den har idag och samtidigt försöka utveckla nya produkter. Det är härligt att få bevara ett litet och personligt företag just så. Små företag har stora själar, säger Joakim och ler.

Våra produkter
Joakim Ottosson

Joakim Ottosson

Varför välja oss

  • Lokal produktion De flesta av våra produkter tillverkas i Harlösa, vilket garanterar lokal kvalitet och snabba leveranser till kunder i södra Sverige.

  • Familjeägt företag Som ett familjeägt företag, värnar Ottossons om personlig service och långsiktiga kundrelationer.

  • Erfarenhet och expertis Med över 60 års erfarenhet i branschen, erbjuder Ottossons Cementvaror AB en bred kunskap inom betongprodukter och dess användningsområde.

  • Brett produktutbud Företaget tillverkar plintar, betongblock, skalblock och specialprodukter vilket möjliggör en bred tillämpning i olika byggprojekt. Vi är återförsäljare av marksten.

Referensprojekt

Via våra kunder har vi medverkat med varuleveranser till bl.a

Östra Barnsjukhuset GöteborgZoegasFlytten av Kiruna
Stugby Öst LandskronaFTI Återvinningsstationer StockholmPontus Mohlin, hästhoppare
Anders Johanssons, Djurhållning VombLufti Koljgini, travtränareVapnö Ekologiska Mejeri
OS i LillehammerVolvo OlofströmSwedish Match